Referat: Långemåla IF - Högsrums FF

Nollan

Då var det äntligen dags att hålla nollan i en match.
På besök var Högsrum, som hade med sig en match i benen från i fredags.
Det var Långemåla som började bäst, och sen höll i spelet hela första halvleken.
Vi svajjade till några gånger mot slutet av halvleken, men gästerna kom inte närmare än till ett stenhårt skott i kryssribban på en frispark från straffområdeslinjen. Då hade Högsrum börjat ta igen lite av spelet.
Fram tills dess så va det mest LIF som spelade på och hade en hel del bra försök. Vi kom till inlägg, skott utifrån och några hörnor. Det var dock dom fasta situationernas halvlek för oss. Vi gjorde två mål på en frispark som Micke S slog. Första från mitten och via Viktors huvud förbi en utrusande målvakt. Andra var från sidan, som gick igenom hela försvaret och till Lövet, som kunde slå in bollen.
Det kändes som om vi hade matchen. Så vi slappnade kanske av lite och släpte in gästerna lite i spelet.

Till andra fortsatte vi att försöka skapa uppåt, men tappade dock av lite och Högsrum kunde kommer till lite mer skott och en styrning som gick utanför. Men det var LIF som gjorde målen.
3-0 fick Alex P göra efter att Adam slagit en boll förbi målvakt och försvarare. Den rakades in utan problem.
Där efter tappade vi lite för mycket av spelet, och vi repade oss inte förrän mot slutet av halvleken när Viktor fick sätta sitt andra på en fin genomskärare av Per K.
På ytterligare en chans fick gästerna sin målvakt utvisad efter ett friläge där han fällde Viktor. Så sista 5 spelade dom med 10 man.
På ett inlägg i slutet av matchen från Jocke S, studsade bollen turligt på en motståndarback och in i mål. Slutresultatet var rättvist, men visst hade det varit skönt att göra några fler mål.

Nästa omgång bjuder på derby mot Ruda IF.